LED-lampor i bilen

OBS! Artikeln har inte uppdaterats på länge och vi reserverar oss för att viss information kan vara felaktig. Lampgallerian.se har en bra uppdaterad text om LED samt ett stort sortiment av LED-lampor.

led-belysning bil

Det har kommit många LED-lampor och annan LED-belysning som lämpar sig väl i bilar. En del är till för att monteras på utsidan av bilen och annan inne i bilen. LED-lampor som monteras på utsidan kan vara små lampor som exempelvis fäst på hjulen som börjar lysa när hjulen börjar rotera. En annan typ kan vara de LED-lister man fäster på understan av bilen så att marken lyses upp vilket ger en häftig effekt. Många använder även LED-belysning vi lamporna av bilen för att ge en cool effekt på det hela, och så syns man även betydligt bättre. Man kan till exempel koppla in extra LED-lampor till bromsljuset vilket gör att det ännu tydligare syns när man trampar på bromsen.

På insidan av bilen kan man fästa LED-belysning under sätena, i taket etc etc för att space'a till känslan i bilen. En del gör till och med sin egen LED-belysning genom att använda vanliga lysdioder i olika färger för att tillverka önskad produkt.

LED-lampor ger helt klart bilen ett lyft, men tyvärr är det mesta av denna typ av LED-belysning olaglig att använda i trafiken i Sverige.